KOPPES GROEP
voor staal met stijl
Bedrijfsinformatie Koppes Groep

In dertig jaar tijd groeide de plaatselijke dorpssmederij van Bergen in Noord Limburg uit tot een gerenommeerd bedrijf met circa 80 medewerkers.

Jaarlijks verwerkt Koppes Constructie ruim drieduizend ton staal, vormgegeven in alle denkbare staalconstructies, bestemd voor de bouwwereld of voor de inrichting van fabriekshallen.

De Koppes Groep is opgebouwd uit twee afdelingen met uiteenlopende specialisaties: staalconstructies en onderhoud.

De afdeling constructie van Koppes legt zich toe op alle voorkomende metaalwerken voor de bouwsector en de industrie.

Bij Koppes Onderhoud kunt u aankloppen voor al het onderhoud van machineparken, mechanismen of staalwerk; maar ook voor de volledige opbouw, ombouw of verplaatsing van productielijnen. Koppes Onderhoud beschikt over een team goed opgeleide monteurs. Zij werken gedetacheerd bij bedrijven of voeren opdrachten uit op uurbasis.

Breed aanbod van staalproducten

Koppes is gespecialiseerd in de productie van trappen, deuren, ramen en volledige constructies voor nieuwbouw of renovatie. Maar ook de verzorging van kleinere onderdelen behoort tot de dagelijkse activiteiten.

Koppes Constructie levert staalproducten voor de bouw van :

-         Woningbouw
-         Ziekenhuizen
-         Winkelcentra
-         Loodsen
-         Productiehallen

Een belangrijk product waar zowel nationaal als internationaal veel vraag naar bestaat, zijn loopbordessen. Leverbaar in roestvaststaal, staal en aluminium. Daarnaast maakt Koppes ook constructies voor de inrichting van fabriekshallen en staalwerken voor de koppeling van machines. De uiteindelijke montage van stellingen, bordessen, leidingwerk, trappen en machines kan Koppes eveneens voor u verzorgen.

Staal in de vingers

De voorgeschiedenis van ruim dertig jaar staat garant voor ruime deskundigheid.
Al onze constructiebankwerkers hebben een gerichte vakopleiding. Door voortdurende bijscholing houden onze mensen het ambacht in de vingers.

Deze medewerkers staat een modern geoutilleerd machinepark ter beschikking. Hierdoor kunnen zonder probleem grote opdrachten in korte tijd worden afgehandeld. De werkzaamheden bij Koppes worden verricht in drie productiehallen met een totaal vloeroppervlak van circa 3000 m2. In deze hallen zijn vier bovenloopkranen en drie wandkranen ge´nstalleerd. De conserveringshal (1200 m2) is uitgerust met een 5-tons bovenloopkraan.

Machinepark

Afkantpers 3600 x 10 mm.
Boorstraat V600
Guillotineschaar 3000 x 20 mm.
Plaatwals 3000 x 10 mm.
Pons-knipmachines 110 ton.
Ponsmachine met computer gestuurde co÷rdinatentafel 100 ton.
Profielenwals
Toogbank 250 ton, zegen tot en met HE800B.
Lintzaagmachine met digitaal lengtemeetsysteem tot 850 mm.
Draaibank 3000 mm. tussen de centers, diameter 720 mm.

VCA gecertificeerd

Onze monteurs hebben allen een basisveiligheidsopleiding gevolgd en sinds 5 juli 2000 is het bedrijf door LLOYD gecertificeerd.

Eigen tekenkamer

Binnen de Koppes Groep hebben wij een eigen tekenkamer. Wij kunnen voor u de algehele engineering verzorgen, inclusief alle benodigde detailberekeningen. Wij verrichten ons tekenwerk met een 3D-computertekenpakket (Tekla Structures).
De Koppes Groep kan voor u de deskundige partner zijn bij de realisatie van diverse complexen. Ons bedrijf heeft bijdragen geleverd aan verschillende landelijke projecten van naam, met staalwerk dat degelijk is en voldoet aan de gestelde eisen.